Familietraditie sinds 1966

Al 50 jaar komt de lekkerste mie uit Het Verre Oosten van Nederland, Enschede! Het begon allemaal in 1966 toen Dhr. Van der Moolen Sr. kelner was in het Chinese restaurant van zijn Chinese vader. Hij wist vanuit zijn geboorteland hoe authentieke noedels moesten smaken, echter de toenmalige leveranciers konden niet de gewenste kwaliteit noedels leveren die hij voor ogen had. Het idee ontstond om zelf authentieke noedels te gaan maken.

Authentiek gewalste mie

Na een lange periode van testen en aanpassingen aan machines lukte het; de beste authentieke gewalste mie wordt gemaakt in Enschede. In eerste instantie werd de mie op kleine schaal gemaakt voor het eigen Chinese restaurant, maar al snel bleken vele andere Chinese restaurants ook interesse te hebben. Onder de naam ‘Miefabriek Tai Ming’ werd het nieuwe bedrijf in 1966 een feit. Anno nu nog steeds de naam van het merk van Van der Moolen Foodgroup, waaronder de lekkerste gewalste mie verkocht wordtl. Tai Ming betekent tenslotte ook: de lekkerste bami!

Groei in volle gang

Inmiddels is Van der Moolen Foodgroup uitgegroeid tot een bedrijf van formaat. Er is een speciaisme ontstaan op gebied van noedels en pasta, waarbij het tailor made aanpassen van wensen hoog in het vaandel staan. De fabriek zelf is fors uitgebreid met onder andere een eigen kookafdeling. Hier mee kan optimaal worden voldaan aan de vraag naar koelverse noedels, pasta en rijst. Met een team van enthousiaste collega’s werken we elke dag nauw samen om een hoogwaardig en divers assortiment noedels, pasta en rijst te produceren of alvast voor te koken.

FSSC 22000 gecertificeerd, een foodsafety waarborg

Naast kwaliteit staat ook foodsafety hoog in ons vaandel. Ons productiebedrijf staat onder streng toezicht en beantwoordt aan de strenge FSSC 22000 eisen. Een belangrijke waarborg voor voedselveilig produceren. Tevens is onze fabriek ook SKAL gecertificeerd en produceren wij diverse biologisch gecontroleerde noedels.